Începeți să alergați în câteva sfaturi

A începe să alergi este o mare aventură. Este adesea sinonim cu readucerea în formă, reluarea sportului. Începutul de jogging este într-adevăr ușor pentru începători. Alergarea este o libertate în program, iar locurile care o permit sunt aproape nelimitate.

O pereche bună de pantofi de alergare și plecăm pentru această mare aventură care aleargă! Mai sunt necesare câteva sfaturi, astfel încât să începeți să rulați cu plăcere și nu cu dificultate, rănire, apoi abandon.

Suntem cu toții capabili să alergăm!

  Da, suntem cu toții capabili să alergăm, este chiar în natura umană de întotdeauna. Oamenii nu sunt cel mai rapid mamifer, dar sunt cu siguranță cei mai durabili! Dar când stilul nostru de viață s-a mutat la cel sedentar … Trebuie să ne obișnuim din nou corpul cu acest efort. Pentru că, chiar dacă alergarea este naturală, șocurile fiecărui pas sunt foarte traumatizante.

Din fericire, în cele din urmă, nu este suficient pentru a respecta câteva elemente fundamentale. Voi încerca să rezum aici ceea ce pentru mine este esențial să știu dacă vrei să începi să alergi … cu piciorul drept! Această pagină este ideală pentru începătorii care caută un început bun de alergare, deoarece include un plan special de pregătire pentru începători … în timp ce explică în profunzime elementele de bază pentru a te antrena bine. 

Regula numărul unu pentru a începe să ruleze este progresivitatea. Mai presus de toate, nu vă grăbiți corpul, deoarece este o mașină fragilă care poate fi rapid întreruptă. Mușchii, tendoanele, articulațiile, inima, plămânii … De fapt, întregul corp al unui începător are nevoie de timp pentru a se adapta la constrângerile alergării. A începe să alergi este posibil pentru toată lumea, dar adaptarea corpului nu este automată. Adaptarea se va face treptat, pe măsură ce practicați.

Sprijinirea corectă a corpului în această tranziție este asigurarea unei zile bune ca alergător! Pentru unii oameni, a alerga poate însemna să începi să mergi și să ajungi acolo încetul cu încetul! Pentru că mersul pe jos, dacă se face într- un ritm rapid, este la fel de benefic ca alergatul. Și atunci nimic nu împiedică să începi prin mers pentru a începe să alergi puțin mai târziu când te simți pregătit!

Adaptați-vă începuturile la profilul dvs.!

Este dificil să se definească un standard pentru un alergător care este nou în alergare … De fapt, fiecare profil este diferit. Ai alergat sau practicat vreodată un sport în mod regulat, dar constrângerile vieții te-au împiedicat temporar să faci acest lucru?

Pentru a relua alergarea, gândirea că puteți face același volum ca înainte de a vă opri ar fi o utopie. Chiar dacă nu sunteți oficial începător pentru că există o răspundere, trebuie să respectați principiile menționate aici.

A fi sportiv este încă un avantaj, deoarece corpul are o memorie și se va putea obișnui cu efortul mai repede. Nu este nevoie să fi fost un sportiv de nivel înalt, chiar și să fii foarte activ zilnic (o mulțime de mers pe jos, de exemplu pentru a merge la serviciu, la cumpărături sau doar pentru a te mișca!)

Ajută deja, deoarece mersul pe jos este un sport ușor de rezistență, chiar dacă nu-ți dai seama. Vă recuperați din sport după 10 ani de sedentarism? Acest lucru nu este prohibitiv, poate că în acest caz ar fi mai bine să începeți cu o alternanță de mers pe jos și alergare.

Mai presus de toate, nu vă fie rușine să mergeți dacă este necesar!

A dori să alergi cu orice preț te poate împiedica să progresezi dacă nu ești suficient de apt! În timp ce alternați între mers și alergat vă va permite să vă găsiți treptat ritmul și să vă obișnuiți ușor corpul cu alergarea. Începeți alternând 30 ″, 1 ′ sau 2 ′ de alergare (în funcție de forma dvs., veți simți dacă respirația accelerează foarte repede sau nu) cu mersul pe jos pentru a aduce inima în jos. Încetul cu încetul, mersul pe jos va deveni din ce în ce mai puțin necesar și poți pur și simplu să alergi!

Un plan de pregătire pentru începători: imposibil?

Din punctul meu de vedere, dorința de a produce „planul de antrenament pentru începători” utilizabil de toată lumea este aproape imposibilă. Nu există un începător standard, ci mai multe profiluri. Ar trebui să puteți analiza în detaliu toate pasivele dvs. înainte de a furniza un plan de instruire.

Pentru ca acesta să fie cu adevărat eficient, trebuie adaptat, individualizat. Cu toate acestea, putem spune că alergarea de 2-3 ori pe săptămână când începeți mi se pare un maxim care nu trebuie depășit. Reperul de 30 ′ al alergării lină ar trebui să fie unul dintre primele obiective care să vă stabilească. Și trebuie să mergem înainte pentru a face acest lucru foarte treptat!

Dacă formularul dvs. actual vă cere să alergați doar 1 ′ pentru că după aceea este prea greu … Apoi alergați 1 ′ și folosiți mersul ca aliat principal, alternând cu alergarea. Mă repet, dar la început scopul tău nu este niciodată să respiri foarte scurt. Rămâneți într-un ritm în care vă simțiți confortabil sau puteți discuta scurt.

Veți crește distanța de rulare mai târziu, când va deveni mai bună. Gândiți-vă la faimoasa fabulă a lui La Fontaine: „Nu are rost să alergi, trebuie să începi la timp”. Timpul pentru curse continue va veni destul de curând, nu vă faceți griji. Pentru moment, cel mai greu este să începi să alergi, după ce totul va urma destul de bine, vei vedea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *