Cum se alege programul de instruire?

Banda de alergat este un aparat de antrenament cardio accesibil tuturor. Pierderea în greutate, menținerea unei stări fizice bune, consolidarea rezistenței și îmbunătățirea respirației … acestea sunt toate beneficiile pe care le puteți obține dintr-un antrenament pe o bandă de alergat.

În funcție de obiectivul dvs. și de nivelul dvs. de practică, descoperiți cele 3 programe de fitness imaginate de Delphine, antrenor de fitness.. Banda de alergat arde mai multe calorii decât orice alt dispozitiv de fitness.

Într-adevăr, munca pe care urmează să o efectuezi angajează toți mușchii corpului tău simultan și, pentru a răspunde la acest efort, corpul tău trebuie să se bazeze pe rezervele tale de energie. Rețineți că pentru o oră de alergare cheltuiți în jur de 600 de calorii.

Iată 2 exerciții de urmat dacă doriți să faceți mișcare cu scopul de a pierde în greutate. E randul tau !

Programul nr. 1: pentru sportivul începător

Pentru un obiectiv de scădere în greutate pe o bandă de alergat, este necesar să favorizați sesiunile la o frecvență lentă și continuă. Veți lucra în timp la o intensitate scăzută pentru a activa procesul de lipoliză. Dar ce este lipoliza?

Un nume barbar pentru procesul de transformare a grăsimii în energie pentru a alimenta mușchii. Acest mecanism este declanșat după 30 până la 40 de minute de activitate. Cheltuielile cu caloriile cresc proporțional cu viteza și distanța parcursă.

Program:

 • 10 minute: încălzire la intensitate scăzută.
 • 25 de minute: sesiune de rulare într-un ritm constant.
 • 10 minute: răcorește-te într-un ritm mai lent pentru a-ți trage calm respirația.

Pentru cele mai bune rezultate, vă recomandăm să repetați acest exercițiu de două ori pe săptămână și să adoptați o dietă echilibrată.

Programul nr. 2: pentru sportivi cu experiență

Aveți un nivel bun de rulare, un program de rulare pe intervale este perfect, deoarece vă va sprijini în progresul dvs. Această metodă intensivă de lucru se bazează pe o alternanță între pași rapizi și pași lenti.

Scopul este de a perturba corpul pe o perioadă scurtă de timp. Să știți că 15-30 de minute de antrenament pe intervale sunt suficiente pentru a declanșa pierderea de grăsime, mai ales că continuați să ardeți calorii chiar și după terminarea antrenamentului.

3 programe:

 • 4 minute de rulare rapidă urmată de 2 minute de rulare lentă pentru a repeta de 4 ori (timpul total: 24 de minute).
 • 1 minut de alergare rapidă urmată de 1 minut de alergare lentă pentru a repeta de 10 ori (timpul total: 20 de minute).
 • 30 de secunde de rulare rapidă urmată de 1 minut de rulare lentă pentru a repeta de 10 ori (timpul total: 15 minute).

Atenție: Aceste programe sunt intense în efortul care trebuie oferit. Prin urmare, acestea nu sunt destinate sportivilor începători și nici celor care au îndoieli cu privire la starea lor de sănătate.

Fugiți pe covor: ce program să vă tonificați?

Banda de alergat poate fi utilizată pentru izolarea și întărirea gluteilor. Mușchii folosiți câștigă tonus muscular fără a crește volumul. Aici ne jucăm cu variațiile de înclinație ale covorului. Munca nu se face alergând ci mergând. Cu fiecare pas, încearcă să-ți depășești limitele în mișcare și rezistență, având grijă de postura ta (fără să te apleci înainte).

Program: mers activ pe covor înclinat. Trebuie să mențineți o viteză constantă pe tot parcursul programului. Reglați viteza la nivelul dvs. de practică; dacă sunteți o țintă pentru începători 4 / 5kmh, pentru un nivel mai experimentat țintă 6 / 7kmh. Începeți antrenamentul cu o încălzire de 5 minute la 0% înclinat.

Program:

 • 2 minute: înclinare de 4%
 • 2 minute: înclinare de 6%
 • 2 minute: înclinare de 8%
 • 3 minute: 10% înclinare
 • 2 minute: înclinare de 12%
 • 3 minute: 10% înclinare
 • 2 minute: înclinare de 8%
 • 2 minute: înclinare de 6%

Următorul pas ar putea fi să participi la o primă competiție? Să urmezi un plan de instruire pentru a progresa? Pentru a descoperi antrenamentele la intervale și pentru a susține primul test MAS? De asemenea, vă explic cum să vă creați propriul plan de antrenament aici. În caz contrar, puteți pur și simplu să vă distrați alergând după cum doriți! Acesta este interesul alergării, ești liber să îți alegi practica și există ceva pentru toată lumea.

Începeți să alergeți, perseverați … Atunci bucurați-vă! Încă o dată, a începe să alergi este simplu, este să faci lucrurile bine să te distrezi alergând cât mai repede posibil și să ai un corp într-o formă mai bună. Chiar nu văd nicio umbră pe tablă pentru a nu începe să alerg! Convins? Vă rugăm să nu ezitați să comentați articolul dacă aveți o întrebare sau o remarcă despre acest articol, voi răspunde cu plăcere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *