Cum să vă mențineți articulațiile?

Dacă durerea apare în sezonul greșit sau după ce a păstrat aceeași poziție pentru o lungă perioadă de timp, corpul și articulațiile semnalează necesitatea unui spor suplimentar pentru a satisface o nevoie vitală: „să te miști”.

De ce simțim rigiditate și durere la nivelul articulațiilor?

  Sfera articulară include diferite elemente care au fiecare un rol specific: Cartilajul care acoperă articulațiile mobile, ligamentele care leagă oasele între ele și sinoviul, un fluid lubrifiant care facilitează mișcarea. În funcție de constituția, forma și natura elementelor înconjurătoare, îmbinarea este mai mult sau mai puțin mobilă.

Când cartilajul care acoperă capetele oaselor din articulații se descompune, apar dureri și inflamații. După o anumită vârstă, acest fenomen este dureros, este cel mai frecvent reumatism care poate provoca dureri și blocaje.

Articulațiile susținute de musculatură sunt proiectate pentru a rezista la sarcini mecanice destul de mari. Cu toate acestea, leziunile, prea mult sedentarismul, vârsta, dieta, somnul tulburat sau stimulii nocivi repetați pot duce la scăderea flexibilității articulațiilor cu sau fără o reacție inflamatorie și durere.

Din fericire, există alimente naturale care pot ajuta la reducerea reacțiilor inflamatorii care vor ajuta organismul să rămână capabil să se miște:

  • fructe și legume, ierburile proaspete conțin flavonoide, compuși antiinflamatori pentru un confort sporit al articulațiilor.
  • semințele și nucile, bogate în acizi grași esențiali, inclusiv omega 3, pot contribui la îmbunătățirea confortului articulațiilor și la creșterea flexibilității articulațiilor.

8 sfaturi sănătoase pentru a vă îngriji articulațiile

Vitale pentru mișcarea corpului, articulațiile sunt punctele în care oasele se întâlnesc. Aceste articulații oferă structură și stabilitate scheletului altfel rigid, precum și capacitatea de a mișca, răsuci și îndoi corpul. Iată câteva sfaturi sănătoase pentru a vă îngriji articulațiile. Cum să vă vindecați articulațiile în 8 sfaturi de sănătate

  1. Purtați pantofi buni.

Modelele care absorb șocurile și susțin gleznele vă protejează articulațiile de impact. Pantofii instabili sau cu toc înalt pot afecta postura, mersul și echilibrul.

  1. Consultați un podolog.

Acest lucru va verifica alinierea articulațiilor din picioare, genunchi și șolduri și vă va verifica poziția.

  1. Mentine-ti muschii. 

Acest lucru vă va proteja articulațiile și, de asemenea, reduce la minimum riscul de rănire a dumneavoastră.

  1. Beneficiile tai chi.

Datorită mișcărilor sale blânde și controlate, tai chi reduce rigiditatea articulațiilor și îmbunătățește flexibilitatea și postura corpului; această artă marțială, lucrând la echilibru, reduce în același timp riscul de căderi și fracturi.

  1. Mănâncă mai mulți pești.

Acizii grași omega-3, care se găsesc în special în peștii grași, ajută la lubrifierea articulațiilor și la reducerea inflamației.

  1. Adaptați stația de lucru.

Un computer așezat necorespunzător și o poziție așezată necorespunzătoare pot exercita presiune asupra coloanei vertebrale și pot provoca dureri de spate sau gât. Luați pauze des și evitați mișcările repetitive.

  1. Pierde în greutate.

Dacă sunteți supraponderal, articulațiile genunchiului și șoldului sunt supuse unei presiuni mai mari, ceea ce poate necesita proteză. Un singur kilogram suplimentar crește riscul de osteoartrita cu 10-15%.

  1. Alege-ți sportul cu înțelepciune.

Deși este important să rămâi activ, practicarea anumitor sporturi poate duce la probleme articulare. Un alt sfat de sănătate pentru a avea grijă de el? Variați activitățile: ciclismul, de exemplu, pune mai puțin presiunea pe articulații decât joggingul.

Osteoartrita, durere și rigiditate … Îți doare spatele? Genunchiul devine rigid și ai dificultăți în ghemuire sau urcarea scărilor? Pe scurt, corpul tău nu te mai urmărește! Fie că aveți 20 de ani, pentru că sunteți un sportiv, muncitor … sau vârstnic, osteoartrita și durerile articulare afectează aproape toată lumea.

Osteoartrita de la o vârstă fragedă … Într-adevăr, durerea articulară este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate. În multe cazuri, degenerarea cartilajului va fi cauza durerii cronice.

Odată cu înaintarea în vârstă, cartilajul se degradează în mod natural, dar în multe cazuri acest efect de „îmbătrânire” se accelerează, în majoritatea cazurilor datorită presiunii crescute asupra articulației. O astfel de deteriorare accelerată este adesea observată la sportivi, de către persoanele care lucrează fizic, cum ar fi în construcții, dar și ca o consecință a condițiilor corporale, cum ar fi obezitatea, dar și malnutriția.

Cauzele subiecților osteoartritei

Durerile articulare sunt cele mai marcate în articulația genunchiului și a coatelor. Cartilajul, care apare în mod normal foarte strălucitor și alb pe raze, devine mai gălbui și își pierde aspectul strălucitor. Cartilajul se subțiază, iar spațiul articular devine mai mic, provocând o frecare mai mare. Această frecare este responsabilă de durere. Evoluția acestui spațiu comun poate fi urmată de raze X și poate fi ușor măsurată. În mod normal, gradul de osteoartrita va fi determinat în funcție de scara.

Potrivit OMS, „osteoartrita este rezultatul unor fenomene care destabilizează echilibrul dintre sinteză și degradarea cartilajului. Pentru mulți dintre noi, acest efect de „îmbătrânire” este accelerat și este o consecință a presiunii crescute asupra articulației care duce la crăparea și pierderea cartilajului articular. Când devine simptomatică, osteoartrita provoacă dureri și rigiditate articulară, posibil revărsat articular cu inflamație locală ”.

Diferitele etape ale osteoartritei

Într-o articulație normală, spațiul este larg deschis, nu există osteofite și nu există puncte de frecare între cartilaj. Într-o fază timpurie, cartilajul devine mai subțire. Într-un stadiu mai avansat, genunchiul se umflă, edemul poate persista, cartilajul devine subțire și în cele din urmă intră în contact și provoacă frecare. Osul devine mai gros, se formează osteofite, iar cartilajul va dispărea în mai multe locuri și va provoca frecare osoasă.

În etapa finală, spațiul articulației dispare și articulația se oprește. Până în prezent, singurele tratamente disponibile vizează reducerea simptomelor, cum ar fi durerea și inflamația, menținerea mobilității articulațiilor și limitarea pierderii funcției. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sunt principalele instrumente utilizate, dar au multe efecte secundare: tulburări digestive, alergii, precum și diverse tulburări care afectează ficatul, rinichii, sistemul nervos central sau oasele.

5 componente active pentru a vă hrăni cartilajul! Pentru a încetini, sau chiar a contracara degradarea cartilajului și a durerii, luați în considerare suplimentarea cu substanțe de origine naturală care sunt prezente în articulație și care tind să scadă în timp. Vom discuta despre aceste substanțe în a doua parte a acestui articol, dar pentru gust, aceste substanțe sunt: ​​acid hialuronic, colagen hidrolizat tip 2, glucozamină și vitaminele C și B3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *