Care este cea mai bună cremă pentru picioare?

Ciuperca din picior, numită și tinea pedis, este o pacoste foarte frecventă în secolul nostru. Dar nu întotdeauna au fost o problemă de sănătate „obișnuită”; Acestea au început să fie o problemă mai importantă la sfârșitul secolului al XIX-lea, o măsură pe care ființele umane le urbanizam și pe scară largă utilizarea încălțămintei închise.

Sala de gimnastică, spa, piscină sau dușuri împărtășite în centrul muncii sunt mari poluatori și totul a fost popularizat în secolele XX și XXI. Dar cum funcționează o infecție cu ciuperci? Ce simptome provoacă? Cum îl puteți trata? Vă vom spune toate acestea și multe altele în acest articol.

Ce se întâmplă într-o infecție cu ciuperci?

Dermatofitele sunt un grup de ciuperci microscopice capabile să invadeze și să se înmulțească în țesuturile bogate în keratină, la fel ca pielea și unghiile. Marea majoritate a ciupercilor care cauzează probleme la picioarele europene aparțin genului

Trichophyton, în timp ce cel din alte regiuni sunt mai frecvente alte specii. Aceste ciuperci sunt capabile să sintetizeze enzime care digeră keratina pielii noastre, transformând o crema pentru micoza piciorului proteină de rețea complexă într-un amestec de aminoacizi pe care ciupercile le avantajează.

Dar atenție, dar arătați puternic cu chimia bateriei sale, contează și starea de sănătate a persoanei: o persoană cu sistemul imunitar în stare bună se poate apăra și preveni o infecție prin mecanismele complexe imune și foarte eficiente.  Cine are mai multe riscuri de a suferi o infecție cu ciupercă pe picioare? Persoanele care ciupercile pot provoca daune mai ușor sunt:

Trebuie să luați în considerare și mediul mediu

Pentru ciuperci le place umezeala, deci este mai frecvent să le găsești în zone ale corpului, aduc umiditatea după cum se dorește: pliurile organelor genitale, spațiul piciorului interdigital, părul din piele, partea inferioară a sânilor feminin … este esențială pentru acestea oamenii păstrează controlată umiditatea din aceste zone ale corpului.

Dar să ajungem la ciuperca de pe picioare, care este subiectul nostru de astăzi. Ce simptome provoacă ciuperca pe picioare? Deși a considerat întotdeauna piciorul atletului, există mai multe prezentări pentru picioarele ciupercilor. Tinea pedis Intertriginos sau „picior de atlet”. Este cel mai frecvent. Este identificat deoarece face ca spațiile interdigitale ale piciorului să vărsăm pielea, are un aspect umed și macerat și pot apărea fisuri.

Spațiile care sunt aproape de degetul roz sunt cele care sunt cel mai adesea infectate, iar spațiile mai apropiate de degetul mare tind să fie mai deschise și, prin urmare, sunt mai uscate. Dacă este permis să fie fără tratament poate duce la leziuni suprainfectate de bacterii care sunt mai complicate și mai dificil de tratat, deci este cel mai bun lucru în termeni să apară primul disconfort.

Tinea pedis hiperkeratotică scuamoasă sau „de tip mocasin”

Este a doua modalitate mai frecventă și poate afecta mult mai mult decât spațiile dintre degete. Pacienții au piciorul plantei uscat cu solzi albi și chiar pot avea ca „guler” alb în jurul piciorului care dă aspectul de mocasin. Poți ajunge să fii asimptomatic și de multe ori infectează și predarea contagiunii. Vesicular tinea pedis. Este o formă care mănâncă și doare. Apar mici vezicule și roșeață pe gâtul piciorului, călcâiului sau la baza primului deget.

Cum vă tratați ciuperca de pe picioare? Prima alegere este antifungicele din cremă, cel puțin infecția a fost răspândită departe, este complicată, adică rezistentă la tratamentul cu cremă. În farmacie tratăm piciorul de atlet fără probleme deoarece este foarte ușor de recunoscut, dar celelalte forme pot fi confundate cu psoriazisul sau unele tipuri de eczeme și este mai bine dacă sunt diagnosticate de un medic.

Există mai multe principii active utile pentru tratarea ciupercilor picioarelor: printre acestea se numără clotrimazolul, bifonazolul sau terbinafina și toate acestea au un singur contor de prezentare în țara noastră. Majoritatea cazurilor de sportiv de picior răspund bine la toate, deși unele mai rezistente pot răspunde mai bine terbinafinei.

Marea problemă care prezintă vindecarea sportivului de picior este durata tratamentului: în funcție de cremă, amploarea problemei și rata de vindecare, aceste creme pot fi aplicate cel puțin două săptămâni, fiind foarte obișnuit să ajungă la trei -patru saptamani.

De ce ce?

Ei bine, pentru că costă uciderea ciupercii și, deși rănirea dispare în câteva zile, sunt ciuperci care nu trăiesc, dar care se pot întoarce atunci când condițiile ar permite. Deși rănirea a fost vindecată, trebuie să menținem tratamentul pentru timpul recomandat pentru ciuperca moare definitiv și să nu revenim.

Există o excepție care vă permite să evitați cele trei săptămâni de aplicare. Această cremă pe bază de terbinafină creează un film în jurul piciorului care menține acțiunea ingredientului activ pentru o perioadă mai lungă de timp, permițând vindecarea majorității ciupercii piciorului cu o singură aplicare.

Cel mai frumos lucru dintre toate este că „minunea” nu se face prin principiul activ, ci prin crema în care este formulată; terbinafina din crema „normală” va trebui, de asemenea, să se aplice timp de câteva zile. Nu este o minune doza? Uleiul esențial de ceai de copac își are locul în antifungice terapeutice, dar are grijă să-l dilueze până la cel puțin 50% și să nu aplice dacă pielea și a ajuns la crăparea. În astfel de cazuri, este mai bine să optați pentru un produs care este gata de utilizare în pielea rănită.

Există posibilitatea ca pantofii și papucii să acționeze ca un rezervor

În funcție de utilizare și material, este mai ușor sau mai dificil decât te întorci să te infectezi cu pantofii, așa că unii autori pledează pentru curățarea pantofilor, în timp ce alții preferă să se concentreze asupra altor factori, deoarece riscul reinfectării este foarte scurt. Ceea ce este clar este că lipsește distrugerea unui pantof care aruncă înălbitor sau distruge șosetele prin spălarea unei temperaturi care topește țesutul;

Dacă doriți să igienați ceea ce utilizați pe picioare, vă putem recomanda: Se spală cu apă și săpun tălpile detașabile și șosetele la 60-75 ° C. Este o temperatură ridicată, deci nu toate materialele acceptă acest tratament. Se spală cu apă și săpun la o temperatură caldă și apoi expuneți talpa și șosetele la soare timp de trei zile.

Lumina UV și uscăciunea vântului pot dezinfecta țesuturile și au văzut că trei zile de soare și vânt ajută la scăderea cantității de ciuperci dintr-un țesut. Curățați interiorul pantofilor cu un dezinfectant moale pentru a nu strica și lăsați să odihnească încălțămintea în timpul lunii, astfel încât ciupercile care supraviețuiesc igienei să moară izolate.

Dar toate acestea sunt foarte utile numai dacă încălțămintea este de „risc ridicat”: folosiți fără șosete, folosiți câteva ore, pantofi cu umiditate ridicată din cauza transpirației … prețuiți nevoia de a vă curăța pantofii înainte de a vă îmbrăca și stricându-le inutil din greșeală.

Cum pot preveni ciuperca pe picioarele tale?

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a evita prinderea ciupercilor pe picioare: Evitați împărțirea șosetelor, pantofilor, covorașelor sau covoarelor în care vă puneți picioarele goale. Nu mergeți desculți în zone împărtășite și umede. Purtarea de flip-flops la sala de sport, spa, saună, piscină și vestiar, iar cauciucul împiedică supraviețuirea ciupercilor și te-ai separat de suprafața contaminată.

Păstrați-vă picioarele uscate, în special zona dintre degetele de la picioare. Dacă transpirați mult puteți folosi pulberi absorbante sau antiperspirante (aveți grijă cu deodorantele care controlează mirosul, dar nu și umezeala). Schimbați-vă șosetele în mod regulat, mai ales după activitatea fizică care s-a umezit de transpirație. Purtați șosete care absorb bine umezeala, evitând materialele sintetice care o concentrează între degetele de la picioare. Lana, bambusul, bumbacul sau țesătura din fibre sintetice „inteligente” sunt alegeri bune.

Onicomicoza este o boală care poate afecta starea atât de negativă a dezvoltării emoționale și sociale a celui care prezintă și generează costuri considerabile pentru sănătatea sistemului. Pentru că este important ca farmacistul să poată oferi o educație adecvată respectului, mai presus de toate creșterea gradului de conștientizare a pacientului cu privire la importanța urmării unui personal de igienă bun și a îndeplinirii temeinice a tratamentului stabilit de dermatolog.

Onicomicoza este alterarea cauzată de invazia fungilor patogeni sau saprofite în structura unghiilor mâini și / sau picioare. Este principala cauză a bolii unghiei în țările dezvoltate, în care reprezintă în jur de 30-50% din tulburările ungueales. În geneza și manifestările sale, clinicile au implicat starea imună de gazdă. Această infecție poate proveni de la unghia proprie sau o altă infecție de ciuperci din alte locații.Conform diferitelor studii, 30% din micozele superficiale sunt onicomicoze.

De asemenea, se consideră că onicomicoza este suprafața micozei mai dificil de diagnosticat și tratat, astfel încât 1 din 5 pacienți cu diagnostic și tratament corectează boala nu este vindecat. Epidemiologie Incidența onicomicozei a crescut în ultimii ani, ceea ce se explică prin utilizarea pe scară largă a hainelor și a încălțămintei ocluzive, în special a sportului de adidași. Conform diferitelor studii, prevalența acestei afecțiuni în populația generală variază între 2% și 9%, în funcție de regiunea studiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *